ALPS 2013 (3.- LILLAZ)

25 de Gener
Ens aixequem dora, com si fossim francesos, i a les vuit del mati ja estem caminant, però avui estem de mala pata i les dues primeres cascades que haviem mirat ens les prenen a davant dels nassos; per 5 miserus minuts. Avui la gent s'ha repartit i sembla que hi ha gent a totes les cascades, poques cordades a cada una però totes ocupades, i com que intentem no escalar cascades amb gaire gent per sobre, decidim tirar vall endins en busca de una clàssica que queda lluny però que de ben segur que ningú anirà a buscar. Serà per cascades de gel en aquesta vall!!
Caminem més de dues hores en busca de la Eknaton, l'Iker va obrint traça durant tota la segona hora i això ens deixa clar que les cascades menys comercials estaran buides.Seguim caminant i quan veiem la cascada ens enfilem al peu de via. Al final ens equivoquem i en comptes de la Eknaton ens posem a la EQUILIBRI SOLARI (III-4, 180MTS).
Un primer mur de 60 metres, al principi més tumbat acaba convertit en uns ultims metres casi verticals d'allo més divertits que ens menen a una reunió sobre parabolts a la dreta. Realment aquí es podria acabar la via però seguim per una campa de neu de poca inclinació de 60mts justus on muntem una reunió al gel. Un últim llarg fàcil de 65-70 graus i 60 metres amb reunió de dos pitons ens deixa a sota una llarga campa que puja fins al cims de davant, lluny, molt lluny.
Rapelem la via havent de muntar un parell de avalakovs en el segon ràpel ja que no trobem cap reunió equipada i fins al terra. Una altra llarga patejada enfontsant-nos fins la cintura unes quantes vegades i trinxats cap al cotxe.



Comentaris