ALPS 2013 (7.- VALNONTEY)

28 de Gener
El cansament comença a passar factura, i això fa que decidim aixecar-nos una mica més tard. tot i això a dos quarts de nou ja estem caminant per la plana vall de Valnontey i amb una hora ens plantem al pont erfolet. Des d'aquí es pot anar a l'esquerra a buscar les cascades més clàssiques de la vall (monday money, repentance super, candelabro di patri,...) o passar a la dreta de la vall per acostar-nos al que seran els nostres objectius d'avui.

Erfolet
Daikiri
                         


ERFOLET (III-4+/5, 220m)
Llarg 1.- Comença amb un ressalt de 15m a 65º, i seguiex per una campa senzilla fins a buscar una reunió. Aquesta pot ser a 60m o com ha estat el nostre cas, seguir amb ensamble fins a la reunió de sota el llarg clau.
Llarg 2.- 55m. Llarg espectacular molt mantingut a 85º amb algun tram vertical, que comença amb pocs metres més tombats però que és manté constant en aquesta casi verticalitat durant 30 metres ben bons. Això fa posar a prova de veritat els nostres avantbraços ja que els molts sistemes d'estalactites fan que la feina de senejament sigui costosa. Al final surt un llarg d'allò més homogeni i espectacular. Reunió a la dreta amb tres pitons. Aquest llarg també es pot escalar més per la seva esquerra fent així que els metres verticals disminueixin en gran mesura.
Llarg 3.- 60m. Comença amb 25m de campa i llavors trobem un ressalt de 75º amb algun pas aïllat més vertical fins a arribar a sota un gran bloc on començarem a muntar els ràpels.
Descens: equipat amb ràpels.


1r llarg

mantingut 2n llarg

escalant el segon llarg

3r llarg

DAIKIRI (II-4+/5, 40m)
Via de un sol llarg amb un tram de 15m totalment verticals. Nosaltres la hem escalat amb un gel molt plàstic i xorrejant bastant. Al arribar a dalt no hem trobat la reunió així que hem baixat de una arrel i una estalactita. Segons les ressenyes hi hauria d'haver alguna reunió en algun lloc. Molt bona línia, i molt física ja que et manté vertical durant una bona estona.


escalant la Daikiri
Inponent imatge de la Daikiri






Comentaris