Le Tarn i la Jonte

 La crisi ens està amenaçant fort! Molt fort! Tan que no hem pogut aguantar la pressió i hem decidit marxar a passar una setmaneta desconectats del món i amb els telefons apagats a les gorgues del tarn i a les de la jonte. L'escapada ha estat protagonitzada per l'Albert (més conegut per el tio que aixeca cotxes quan vas al mecànic i han de mirar els baixos nomès amb la força dels seus descomunals bíceps) i un servidor (el que si proves de fer el mateix que l'anterior tindria la cara plena de marques de neumatic).  
 L'arribada al Tarn va ser peculiar i ens va sobtar veure com la majoria de sectors que marcaven les ressenyes estaven tancats, pel que explicava algun full informatiu, per culpa de l'equipament, i el que ens quedava eren petits sectors no molt fanàtics i un llibre de resseyes molt desfassat. Tot i això vam estar buscant algun sector, sense sort i vam acabar a uns murs bastant grans a prop de la carretera però que gracies a l'ajuda d'alguns locals vam poder re-ressenyar i trobar un bon grapat de vies noves, bones, i de fins a 50 mts. Tot i no ser el sector estrella va, escalar-hi força amb descobriments de vies boníssimes i deixant algun projecte pendent. A part d'escalar al Tarn, també ens vam desplaçar un parell de dies a les gorgues de la jonte, recomanats per algun amic. 

Un sector amb vies de  més d'un llarg amb molt bona pinta, bastant ben equipades  i amb bon ambinet. Aqui vam escalar dues vies més aviat senzilles però amb la sorpresa de fer-na una que amagava dos llargs d'hipnosi realment espectaculars. Els dos llargs empalmats d'una verticalitat brutal i unes vistes magnifiques podrien ser un dels millors llargs que he escalat. La via en questió es diu gallo loco i malgrat no ser massa llarga ens va deixar amb un regust de boca ben bo.
La resta... que explicar, el tipic i tòpic de fer estades escalant per aqui i per allà. Molts apats de fogonets, hores de lectura, molta tranquilitat, alguna multa de la gendarmerie per encendre un camping gas, una mica de slackline... o sigui, de l'ho més normal a no ser de l'ho anormals que arriben a ser les estimades forces de l'ordre.  

Comentaris