ALPS 2013 (6.- VALNONTEY)

28 de Gener
Després de cinc dies a la vall de Valeille, toca canviar de mirador. Aixií que ens hem mogut fins a la vall de Valontey. Com sempre, el primer dia una mica perduts, ens ha costat ubicar cascades i línies, però al final hem gaudit de un bon dia d'escalades pujant la GRAN VAL (III-3, 220m), una canal, goulotte on i em afegit dos llargs desconeguts i la BUON COMPLEANNO (II-4+, 30m) per acabar el dia ben cansats.

Gran val
Buon cumpleanno
                     



GRAN VAL (III-3, 220m)
La via comença amb un llarg fàcil a 65º que pugem a pèl per plantar-nos a sota el primer mur. 
Llarg 1.- 50m Comença amb una rampa a 75º fins a inclinar-se a 80º i acabar amb campa fins la primera reunió, però hi ha prou gel com per fer diferents variants. 
Llarg 2.- Goulotte espectacular de 60m, que comença fàcil i acaba sortint amb algun pas a 80º i tocant una mica la roca ja que els gel és escaç. En aquest punt trobem un pitó i un bolt per progressar, i acabaramb una canal enclotada fins a buscar la reunió a un bloc empotrat. 
Aquí s'acabaria la via en si, però hem vist, metres amunt, el que poden ser un parell de llargs més, així que ens i enfilem. Per arribar-hi cal caminar per la canal uns 300mts
Llarg 3.- Si es busca el camí fàcil serà 3r, i si es busca la línia més dreta 4rt. Al final 55m de corda amb reunió en tres pitons.
Llarg 4.- 60m. Comença amb 15m de mixte fàcil i segueix amb una línia més escaça de gel que ens mena a una campa on podem buscar una reunió en algun arbre.

primer ressalt
llarg 1
llarg 2

llarg 3


llarg 4


si fa fred...  es fa el ball de la "hurraca"










Comentaris

Anònim ha dit…
bENJI AMB EN tONI NO ET LOCALITZEM, T'HAN NOMENAT!!!

COSTA